Заступник голови Харківської облради відповів на звинувачення в отриманні російського громадянства

Богдан Мальований запевнив, що є громадянином України та ніколи не писав заяву на отримання російського паспорта.

Про це депутат обласної ради від “Опозиційної платформи – За життя” і заступник голови ради Богдан Мальований повідомив у коментарі Newsroom.

“Це неправда, я є громадянином України. Ніякого іншого громадянства у мене немає, я нічого не писав і нічого не отримував. Зараз намагаюся розібратися, що це таке. Думаю, це провокація і може бути пов’язана з тим, що з 2013 року я був прописаний в Криму. Це факт. Ні словом, ні ділом проти України я ніколи нічого не замишляв, але політичні опоненти намагаються розгойдати ситуацію за партійною приналежністю, щоб змістити мене з посади”, — говорить Мальований.

Фото: Вечірній Харків

Нагадаємо, сьогодні народний депутат Ірина Фріз опублікувала на своїй сторінці в Facebook документи, в яких сказано, що у харківського депутата є російське громадянство. Обраниця звернулася в облраду та СБУ, щоб там розібралися в ситуації.

Довідка. Богдан Мальований став депутатом Харківської обласної ради від Партії “Опозиційна платформа – За життя”. Народився в місті Артемівськ Донецької області. У 2018 році закінчив Національний юридичний університет ім. Ярослава Мудрого та Донецький національний технічний університет.

З 2013 року працював юрисконсультом аутсорсингової компанії “Діамант”. З 2018 по 2020 рік був начальником відділу митних оформлень компанії “Артвайнері” (Артемівський завод шампанських вин). Дев’ять місяців перебував на посаді директора представництва Інституту експертно-технічних рішень у будівництві в Харківській області. У листопаді 2020 року значився директором філії держпідприємства “Укрдержбудекспертиза”. У жовтні 2020 року став депутатом облради. У листопаді 2021 року обійняв посаду заступника голови облради замість Андрія Малиша, якому пред’явили звинувачення у хабарництві.

Коментарі