Заступник голови Харківської облради з російським паспортом написав заяву на звільнення

З Харківської облради йде депутат від забороненої партії ОПЗЖ Богдан Мальований. Про це стало відомо з проєктів рішень сесії, яка відбувається сьогодні.

До Харківської облради надійшли заяви від Мальованого про складання повноважень заступника голови облради, а також дострокове припинення повноважень депутата.

Як повідомляли розслідувачі “Харківського антикорупційного центру”, Богдану Мальованому згідно з даними сайту Федеральної податкової служби паспорт громадянина РФ був виданий 27 квітня 2014 року у Севастополі (Автономна Республіка Крим). Також Мальований отримав у Росії водійське посвідчення та закордонний паспорт.

У своїй майновій декларації депутат вказав, що проживає у квартирі, власником якої є Чачин Андрій Юрійович. ПІБ цієї людини повністю співпадає з ПІБом колаборанта з “днр”, який станом на 2016 рік працював “головним спеціалістом департаменту транспорту, ВПК та легкої промисловості в адміністрації голови днр”.

Нагадаємо, що у перші дні повномасштабної війни Мальований зник із інформаційного простору. Він публічно не висловився щодо агресії РФ проти України. 17 червня Богдан Мальований уперше з початку війни з’явився на публіці, на нагородженні медиків.

Зазначимо, що однокурсницею Мальованого була Дар’я Кригіна, яку у квітні цього року співробітники СБУ затримали за підозрою у співпраці зі спецслужбами РФ.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі