У Харківській області ще один суддя отримав “подарунок” і обіцянку $4000.

Суддя Харківського районного суду Олег Назаренко поскаржився на втручання у свою діяльність. Служителю Феміди пообіцяли хабар у чотири тисячі доларів. Про це він заявив у Вищу раду правосуддя.

У Харківській області суддя поскаржився на sms зі звинуваченням у корупції

Як стало відомо, в канцелярію суду надійшло клопотання від імені адвоката, в якому від судді вимагали задовольнити позовні вимоги. У зверненні йшлося про те, що позивач досяг особистої угоди з Олегом Назаренком. Тому служителю Феміди надіслали ксерокопію 400 доларів, а після прийняття “правильного” рішення передадуть $4000..

Отримавши такий лист, суддя звернувся в поліцію. Слідчі порушили кримінальне виробництво за статтею 369 КК України (“пропозиція хабаря особі, що займає відповідальне становище”). Назаренко також відправив повідомлення до Вищої ради правосуддя, Генеральну прокуратуру та Раду суддів України.

Суддя з Харківської області подав скаргу генпрокурору через “образливий напис”

Нагадаємо, це вже не перший подібний інцидент. Всього кілька днів тому аналогічний “подарунок” отримала Інна Сербиненко з Вовчанського районного суду. Служителька Феміди розповіла, що зараз розглядає цивільну справу про спадщину. 10 червня в канцелярію суду надійшло клопотання від представника відповідача. У конверті лежали 100-доларові “купюри” з однаковим серійним номером. Там же містилася приписка про певну домовленість з суддею та обіцянка подарувати $4000 після винесення “правильного” рішення.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі