Затримання екс-глави СБУ у Харківській області: у генпрокуратурі повідомили подробиці

Колишнього начальника Управління СБУ у Харківській області Романа Дудіна затримали за підозрою у державній зраді. Про це 12 вересня повідомили у прес-службі Генерального прокурора України.

На Харківщині повідомили більше 100 підозр у зраді

За даними слідства, 24 лютого начальник управління СБ у Харківській області з власної ініціативи почав діяти на шкоду обороноздатності та державній безпеці України. Фігурант перешкоджав функціонуванню єдиної системи управління сил безпеки та сил оборони та не здійснював функцій та завдань, покладених на УСБУ у сфері захисту державного суверенітету, конституційного ладу, територіальної цілісності України. Також він вчинив багатоетапні дії, спрямовані на усунення голови Харківської обласної військової адміністрації від виконання обов’язків.

Окрім цього, як співробітник-військовослужбовець СБ України, перебуваючи у підпорядкуванні командувача угрупуванням військ “Харків”, з метою ухилення від виконання обов’язків військової служби в умовах воєнного стану самовільно залишив місце служби та незаконно перебував за межами Харківської області.

Екс-начальнику СБУ в Харківській області оголосили підозру – джерела

Підозрюваний відсторонився від виконання бойових розпоряджень командувача та виконання завдань, пов’язаних з організацією контррозвідувальної та контрдиверсійної діяльності УСБУ у Харківській області, а також участі цього підрозділу в обороні Харкова у складі сил угруповання військ “Харків”.

За даними фактами слідчі відкрили кримінальне провадження за статтями 111 та 407 (“державна зрада та самовільний відхід з місця служби, скоєні в умовах військового стану”) КК України.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі