Заява про викрадення та нове кримінальне провадження: у поліції Харкова прокоментували розслідування смертельної аварії

Одразу після зіткнення двох автомобілів на проспекті Гагаріна в поліцію заявили про викрадення Infinity.

Про це 27 жовтня під час брифінгу розповів начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління ГУНП у Харківській області Олександр Умніков.

У поліції також повідомили, що автомобіль зареєстрований на матір водія, у 16-річного підлітка посвідчення немає, він його не отримував.

“Мене відмажуть, і я житиму за кордоном”: сестра постраждалого у страшній ДТП розповіла про мажору за кермом

Керівниця Патрульної поліції в Харкові Олена Стрижак підтвердила, що у хлопця не було посвідчення, крім того, у вересні на нього склали два адмінпротоколи.

“18 вересня екіпаж патрульної поліції зупинив цього громадянина. І за порушення правил дорожнього руху він був притягнутий до адміністративної відповідальності. Було складено два протоколи, які направлені до Дзержинського суду”, – сказала Стрижак.

У зв’язку з цим у поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 287 Кримінального кодексу України. За словами Олександра Умнікова, стаття передбачає покарання за допуск до керування транспортними засобами осіб без відповідних документів. Санкція статті передбачає штраф до 51 000 гривень, обмеження чи позбавлення волі на строк до п’яти років.

Стріляв по людях і перебуває на умовному терміні: що відомо про водія Infiniti

На момент аварії хлопець був тверезий. Це підтвердило тестування на апараті Drager. Розумників розповів, що у лікарні хлопець поводився адекватно.

“Він був травмований, не дуже, але йому надавали медичну допомогу”, – каже правоохоронець.

З якою швидкістю мчав Infinity до зіткнення, у поліції сказати поки що не можуть. Наразі правоохоронці вивчають відео з камер відеоспостереження, які відправлять на експертизу.

Наразі 16-річний водій машини перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Завтра в суді вирішуватимуть питання щодо обрання для нього запобіжного заходу. Поліція та прокуратура планують наполягати на утриманні під вартою, оскільки раніше він отримав умовний термін за стрілянину у супермаркеті.

Коментарі