Збитки на 17 мільйонів: у Харкові судитимуть шістьох митників

Силовики передали в суд обвинувальний акт у справі шістьох співробітників Харківської митниці ДМК. Їм інкримінують службову недбалість, яка спричинила великий збиток для бюджету. Про це повідомили в пресслужбі обласної прокуратури.

Під Харковом митники вилучили дитячу іграшку з “хімією”

За даними слідства, у 2018 році фігуранти займалися розмитненням промислового розчинника з вмістом метилового спирту. Товар неправильно класифікували, через що знижувалися митні платежі. Всього бюджет недоотримав близько 17 мільйонів гривень.

Співробітникам ДМК оголосили підозру за статтею 367 КК України (“службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки”). У разі, якщо вина митників буде доведена, їм загрожує до п’яти років позбавлення волі зі штрафом і забороною займатися певною діяльністю.

Підписав акт на ремонт даху: інженера в Харкові судитимуть за халатність

Нагадаємо, раніше директора харківського КП запідозрили в недбалості вартістю 16 мільйонів гривень. За даними слідства, в серпні 2019 року директор КП з постачання електроенергії уклав договір з приватною фірмою на поставку електрики. Через кілька днів учасники угоди вирішили підвищити ціну на предмет покупки та внесли відповідні зміни в договор.Через пів року партнери уклали ще одну угоду про підвищення вартості електроенергії.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі