Збитки на 468 тисяч гривень: у Харкові судитимуть співробітників колонії

Слідчі ДБР завершили розслідування про скидання стічних вод у річку Уди. Фігурантами стали заступник начальника і керівник одного з відділів Темнівської колонії, а також директор держпідприємства. Про це повідомили у пресслужбі територіального управління ДБР у місті Полтава.

На аграріїв завели справу за забруднення землі отрутохімікатами

За даними силовиків, через скидання відходів річка була сильно забруднена. Загальну суму збитку оцінили в 468 тисяч гривень. Посадовим особам інкримінують злочини, передбачені статтями 239 (“забруднення або псування землі”), 242 (“порушення правил охорони вод”) і 367 (“службова недбалість”) КК України. У разі, якщо їх провина буде доведена, фігурантам загрожує до п’яти років позбавлення волі.

sudom-postanut-posadovci-vipravnoi-kolonii-2.jpg

Фото: dbr.gov.ua

Нагадаємо, раніше директора КП звинуватили в забрудненні 4,5 гектара території в Богодухівському районі. За інформацією Держекоінспекції, в районі села Піски виявили значне скупчення пластикових пляшок, макулатури, скла і хімічних речовин, які засмічують грунт та потенційно становлять загрозу для здоров’я місцевих жителів. Сума завданих державі збитків становить понад 660 тисяч гривень.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі