Зброя і військова форма: що зберігав мешканець Харківської області, який поселив у себе росіян

Працівники Чугуївського районного управління поліції отримали інформацію, що 60-річний мешканець району зберігає вдома зброю та боєприпаси. Під час проведення санкціонованого обшуку слідчі виявили у чоловіка три реактивні протитанкові гранати, гранатомет, артилерійський порох та понад 700 набоїв.

Крім того, правоохоронці вилучили у чоловіка військову форму, два бронежилети, три каски та інші речі зразка армії РФ. Зі слів порушника, боєприпаси та екіпірування він знайшов на колишніх позиціях російських окупантів та забрав до себе додому.

За даним фактом відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. За санкціями статей передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Чоловіка затримали, вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Поліцейські перевіряють затриманого на причетність до скоєння інших злочинів, пов’язаних з колабораційною діяльністю.

Раніше начальник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов, що чоловік поселив у себе російських військових та годував їх.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі