Збирав дані про залізничні маршрути військових ешелонів ЗСУ на Дніпропетровщині: СБУ викрила та затримала агента ФСБ (Фото, Відео)

СБУ викрила та затримала агента фсб рф, який збирав інформацію про залізничні маршрути, якими переправляють військову техніку ЗСУ на Дніпропетровщині.

За даними СБУ, посадовець однієї із вузлових станцій Укрзалізниці фіксував місце і час проходження військових ешелонів, а також намагався дізнатися про їх маршрут із зупинками та пунктами призначення.

Зокрема, зловмисник цікавився переправленням на фронт бойових машин «Бредлі» та танків «Леопард».

За наявними даними, розвідінформація потрібна була окупантам для підготовки повітряних ударів по залізничних об’єктах регіону.

Таким чином загарбники сподівались порушити логістику постачання озброєння та боєприпасів для ЗСУ.

Як встановило розслідування, фігурант був дистанційно завербований фсб влітку цього року.

Неякісні бронежилети для ЗСУ: ексзаступника міністра оборони викрили на ще одній корупційній схемі

У поле зору російської спецслужби він потрапив через свою деструктивну активність у прокремлівських Телеграм-каналах, де схвалював збройну агресію рф.

Для комунікації з фсб агент використовував анонімний чат у популярному месенджері.

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваного вилучено мобільні телефони, які він використовував у розвідувально-підривній діяльності на користь рф.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі він перебуває під вартою. Триває розслідування. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Коментарі