Знайдено можливе місцезнаходження центру тренувань операторів ударних дронів в росії

Російська військова установа для підготовки операторів для ударних дронів, ймовірно, знаходиться за декілька кілометрів від центру безпілотної авіації Міністерства оборони росії в Московській області.

Про це розповіли журналісти Донбас.Реалії (проєкт Радіо Свобода).

Журналісти припускають, що полігон для тренування операторів дронів Shahed знаходиться приблизно за 8 кілометрів від Державного Центру безпілотної авіації Міноборони РФ в Коломні, Московська область.

У звіті, опублікованому 4 січня, визначено імена чотирьох російських військових, які брали участь у серпні в змаганнях операторів БПЛА “Соколине полювання” в Ірані. Всі вони служать в 924-му Державному центрі безпілотної авіації РФ.

Журналісти Донбас.Реалії вважають, що практичні тренування операторів дронів можуть проводитися на тому ж полігоні, де проходили змагання “Соколине полювання” у 2019 та 2021 роках, а саме в Коломні. У 2019-му російське Міноборони активно публікувало фото з цих змагань.

Зображені на знімку військові РФ стоять на тлі цієї споруди:

Фото: Міноборони рф

Полігон, який раніше належав Коломенському вищому артилерійському училищу, розташований неподалік від цього майданчика. Журналісти припускають, що цей полігон можливо використовується для польотів БПЛА.

Територія учбового центру в Коломні (Фото: Google Maps)

Інші фотографії зі змагань, які були опубліковані Міністерством оборони росії, показують більш відкриту місцевість, що підтверджує запропонований висновок.

Територія учбового центру в Коломні (Фото: Google Maps)

Оскільки вчителі Коломни проходили навчання в Ірані, можна припустити, що оператори Shahed також вчаться в цьому центрі.

Фото: Міноборони рф

Коментарі