Знімав на відеореєстратор переміщення ЗСУ: на Миколаївщині затримали російського агента (Фото)

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України.

За даними слідства, мешканець Миколаєва за допомогою прихованої відеокамери, вбудованої в салоні автомобіля, фіксував переміщення та дислокацію підрозділів ЗСУ, військової техніки іноземного зразка, місця проживання іноземних інструкторів та їх переміщення. Зібрані дані він передавав своєму куратору в росії через закриті канали зв’язку.

Під час обшуків у будинку фігуранта правоохоронці вилучили мобільні термінали, комп’ютери та засоби для прихованого відеозапису з картками пам’яті, що містять докази його злочинної діяльності та приналежності до агентурної мережі військової розвідки росії.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Чоловіку повідомили про підозру за статтею 111 (“державна зрада”) КК України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі