Зрівняли яму танками і не давали поставити хрести: у Харківській області знашли ще одне масове поховання

Про масове поховання повідомили мешканці села Копанки в Борівському районі. Жителі розповіли правоохоронцям, що окупанти збирали тіла загиблих по всьому району. 13 квітня трупи привезли на двох вантажівках, екскаватором вирили яму глибиною до 3 метрів, всі тіла скинули туди і зрівняли місце поховання танками. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області.

У селищі Харківської області виявили тіла двох закатованих чоловіків

“Попередньо, ми маємо дані про 17 тіл загиблих, але це може бути не точно. Як кажуть місцеві, наші хлопці відступали, загинули в бою і їх тут поховали”, – розповів заступник начальника слідчого управління поліції регіону Дмитро Сойма.

Відомо, що в цьому місці захоронені як цивільні, так і військові ЗСУ.

Росіяни не поставили жодної позначки на могилі і не давали це зробити селянам. Лише на Великдень дозволили людям прийти на кладовище і попрацювати на місці масового поховання. Селяни знайшли три хреста, і у такий спосіб позначили периметр могили, прибрали бур’яни.

Всі вилучені тіла будуть направлені на судово-медичну експертизу для встановлення точних причин смерті. Слідчі відкрили кримінальне провадження і документують черговий злочин російських окупантів.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі