До Харкова привезли зіпсований Pfizer: у ХОДА обіцяють, що їм нікого не прищеплять

До Харкова привезли зіпсовану партію вакцини Pfizer. Усередині запечатаної місткості не був дотриманий температурний режим – замість потрібної мінусової температури внутрішній термометр показав +12,3 градуса за Цельсієм. Відповідне відео опублікувало видання “Страна.юа”.

До Харкова доставили вакцину CoronaVac

Інформацію про інцидент підтвердили в Департаменті охорони здоров’я Харківської ОДА. Однак чиновники запевняють, що використовувати зіпсовану вакцину не будуть. Партію, в якій не було дотримано безпечні умови зберігання, навіть не ставили на облік.

“Вакцини з виявленим порушенням холодового ланцюга транспортування були поміщені в зону карантину та пізніше повернуті на державне підприємство “Укрмедпостач”, – заявили в Департаменті охорони здоров’я.

У Харкові понад 400 осіб прищепили від коронавірусу в перший день роботи масового центру вакцинації

Нагадаємо, раніше в нашому місті з’явилася можливість записатися на вакцинацію онлайн. Скористатися послугою можуть усі жителі міста віком від 18 років, які зареєстровані в медичній системі helsi.me. У кабінеті можна знайти приватні та державні медустанови, де зараз доступна вакцина CoronaVac. Станом на 15 липня, зробити щеплення можна в міських поліклініках №19, №9 та №10. Інформація про вакцинацію та дата другого уколу буде відображатися в helsi.me. Щеплення за державною програмою є безплатними.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі