Харківська ОДА з порушеннями провела тендер на 100 мільйонів гривень — ХАЦ

У кошторисних документах на деяких позиціях були завищені ціни.

Про це сьогодні повідомили в Харківському антикорупційному центрі з посиланням на портал електронних закупівель Prozorro. Департамент капітального господарства Харківської ОДА уклав договір з фірмою “Палмаз Груп” на 104,2 мільйона гривень. За ці гроші підрядник повинен провести реконструкцію спортивно-оздоровчого комплексу “Вимпел” у Балаклії.

У Харкові на проєкт реставрації центрального РАГСу витратять 1,4 мільйона

За інформацією пресслужби ХОДА, цей об’єкт включений у програму “Велике будівництво”. На відновлення 25-метрового басейну в СОК “Вимпел” з державного бюджету виділили субвенцію в розмірі 77 мільйонів гривень. Крім цих коштів, на ремонт об’єкта також виділили по 3,5 мільйона гривень з обласного та балаклійського міського бюджетів.

Фірма пасинка Кернеса отримає майже 25 мільйонів на повторний ремонт вулиці

Під час реконструкції, крім басейну, в СОК “Вимпел” планують відремонтувати дах і фасад будівлі, відновити систему водопостачання та водовідведення, освітлення та теплопостачання.

За інформацією ХАЦ, єдиним конкурентом фірми-переможця в конкурсі виявилася фірма “Трест-Житлобуд-1”. Громадські працівники відзначають, що саме ця закупівля потрапила в моніторинг аудиторської служби, яка зафіксувала порушення. Зокрема, замовник не відхилив пропозиції, які повинен був відхилити, в тому числі через невідповідність банківських гарантій.

У Харкові на реконструкцію одного з перехресть хочуть витратити чотири мільйони гривень

Також у ХАЦ повідомили, що в кошторисній документації ціни на деякі товари завищені. Так, кабель планують купувати по 2107 гривень/метр. При цьому в мережі інтернет є аналогічні пропозиції за ціною 1200-1800/метр. Суміш Ceresit CN-69 мають намір закупити по 12,32 гривні/кілограм, але при цьому в офіційному прайсі виробника вказана ціна 9,56 гривні/кілограм. Завищена закупівельна вартість і плівки для басейну Alcorplan 2000. Її мають намір закупити за ціною 954 гривні/квадратний метр, при цьому в мережі інтернет аналогічний матеріал продають за 560-710 гривень/квадратний метр.

У Харкові купили газонокосарки за ціною трикімнатної квартири

Фірма “Палмаз Груп” записана на Анатолія Мазалова й Анатолія Козину. Підприємство орендує приміщення, склади та техніку. Так, одну з будівель бізнесмени орендують у ФОП “Абрамович Олександр Ілліч”, власник якого є батьком народного депутата від ОТЗЖ Ігоря Абрамовича. Також “Палмаз Груп” орендує приміщення в фірми “Росконтракт”, засновником якої є Олександр Гельзін. Дочка останнього є засновницею ресторану “Нікас” і фірми “Казка Преміум”. Як відомо, обидва ці заклади пов’язані з нерухомістю сім’ї Геннадія Кернеса. Варто також відзначити, що однією з фірм, яка буде надавати техніку під час реконструкції СОК “Вимпел” є “Паркінг +”, серед засновників якої значиться пасинок Геннадія Кернеса – Родіон Гайсинський.

Нагадаємо, раніше Newsroom повідомляв про те, що кілька чиновників Харківської міськради організували продаж комунального майна за цінами нижче ринкових у десять разів. До групи входили заступник Харківського міського голови-директора департаменту економіки та комунального майна, заступник начальника управління комунального майна та приватизації, заступник директора КП “Жилкомсервіс”, а також оцінювачі та експерти-будівельники.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі