1000 за вакцинацію: в Україні знову діють шахраї

В Україні з’явилася чергова шахрайська схема, спрямована на виманювання грошей у простих українців під приводом видачі тисячі за вакцинацію. Про це повідомила пресслужба поліції у Facebook.

Так, шахраї масово розсилають СМС-повідомлення від імені банків з пропозицією “отримати допомогу від держави”. Для цього треба повідомити номер платіжної картки, термін її дії та іншу конфіденційну інформацію.

Шахраї придумали нову схему розлучення на гроші: під ударом — сім’ї військових

“Зміст таких повідомлень може дещо відрізнятися, проте їх мета однакова – отримання персональних відомостей про громадян та їх платіжних карт. Люди надають інформацію, але отримують не 1000 гривень допомоги, а нуль на своєму рахунку. Шахраї підчищають до копійки рахунки довірливих українців і зникають”, — сказано в повідомленні.

У поліції нагадали, що співробітники банків не мають права розпитувати про наступні речі:

У Харкові шахраї “заробляли” на підроблених ПЛР-тестах та сертифікатах чотири мільйони на місяць

  • Ваші персональні дані;
  • PIN-коди до платіжних карток;
  • цифри на зворотному боці карти;
  • термін дії картки;
  • SMS-коди від банків та мобільних операторів;
  • будь-яку іншу інформацію щодо ваших рахунків.

Крім цього, банки не телефонують при нарахуванні пенсій, допомог, соціальної допомоги, і не запитують ніяких даних. Також банки не проводять жодних акцій, лотерей, виплат та розіграшів для громадян.

Шахраї дистанційно зламують телефони українців — як захиститися

Раніше ми писали, що останнім часом в Україні активізувалися поштові шахраї. Вони обманюють та крадуть гроші та товари у клієнтів “Нової Пошти”, Justin та “Укрпошти”. Стали відомі найпоширеніші шахрайські схеми, якими зловмисники користуються, щоб обдурити українців.

Коментарі