Аналітик заявив, що російські танки “Армата” — це “сирі” недороблені машини (Відео)

Черник зазначив, що Росія більше не має в рукавах жодного серйозного військового аргументу.

Російські сучасні танки Т-14 “Армата” є дуже “сирими” машинами з колосальними проблемами. Їх всього виготовлено в кількості 30 одиниць, які аж ніяк не змінять ситуацію на фронті.

Про це в інтерв’ю ТСН.ua розповів військовий аналітик, полковник ЗСУ Петро Черник.

Британська розвідка вказала, що Росія можливо має намір переслати кілька танків Т-14 “Армата” в Україну для пропагандистських цілей.

“Це дуже “сирий” танк. Т-14 “Армата” побудований за принципом, що у вежі немає особового складу, він неймовірно важкий і великий. Там є дуже серйозні проблеми з трансмісією і двигуном. Там просто колосальні проблеми з системами наведення. Вони пробували вкласти в цей танк якусь сучасну електроніку. Їх всього в межах 30 одиниць виготовлено. На мій погляд, це чистої води пропагандистський наратив, який спрямований виключно на власне населення. Ось, мовляв, у нас є якась диво-зброя, яка допоможе переломити хід цієї війни”, — оцінив Черник.

Які країни вже оголосили про нові пакети військової допомоги Україні

“Зрештою, якщо росіяни вирішать кинути в бій ці свої “сирі” недороблені машини, то таких “звірів” ми ще не трофеїли. Значить, затрофеїмо”, — жартома додав він.

Аналітик зауважив — якщо Росія вирішить кинути ці танки в бій, це буде свідчити про те, що вона “не має вже в рукавах жодного серйозного військового аргументу”.

“Цих 30 танків жодним чином не здатні вплинути на хід бойових дій навіть на якійсь окремій ділянці фронту”, — підкреслив полковник.

Коментарі