Авіаудар російських злочинців по Оріхову: поранений місцевий житель (Фото, Відео)

У вівторок, 11 квітня, українське місто Оріхів Пологівського району Запорізької області було обстріляне російськими збройними формуваннями.

Згідно з повідомленням поліції Запорізької області, внаслідок масованого авіаудару по місту, одна з бомб, скинутих на місто, поцілила в заклад освіти, пошкодивши прилеглі будинки. Результатом цього нападу став поранений місцевий житель, 56-річний чоловік, який отримав відкрите осколкове поранення живота та травми нижніх та верхніх кінцівок.

Поліцейські, що прибули на місце події, надали пораненому невідкладну медичну допомогу та доставили його на лікування до найближчого медичного закладу. Наразі медики оцінюють стан потерпілого.

Загалом, за інформацією правоохоронців, окупаційна армія обстріляла 17 населених пунктів, серед яких — Гуляйполе, Оріхів, Залізничне, Білогір’я, Мала Токмачка, Ольгівське, Новоандріївка, Новоданилівка, Чарівне, Малинівка, Червоне, Гуляйпільське, Привільне, Миролюбівка, Степове, Кам’янське та Малі Щербаки.

Під обстрілом опинились 45 об’єктів, серед яких були як житлові будинки, так і промислові споруди. Найбільше постраждали населені пункти Пологівщини та Василівського району, де було зафіксовано численні удари. Також зруйновано приміщення хлібокомбінату.

Росіяни зруйнували підприємство у Харківській області

Варто зазначити, що злочинні дії окупантів спричинили значні матеріальні збитки, але на щастя, про постраждалих повідомлень не було.

Вчорашня агресія противника була дуже інтенсивною — ворог двічі атакував територію регіону з реактивних систем залпового вогню, застосував 7 дронів-камікадзе, завдав 4 авіаудари та 66 ударів з артилерії. Інформація про руйнування та постраждалих від цих нападів відсутня.

Наслідки ворожих обстрілів були дуже серйозними — було пошкоджено житлові будинки громадян на Пологівщині, а в Кам’янському будинок був знищений прямим влучанням. В Оріхові, внаслідок авіаудару, зруйновано адміністративну будівлю та автомобілі. Вибуховою хвилею були пошкоджені вікна, фасади та дахи у довколишніх багатоповерхівках та житлових приміщеннях.

Лісова пожежа та зруйновані будинки: росіяни обстріляли Харківську область

Правоохоронні органи також повідомляють про задокументоване влучання ще однієї авіаційної ракети неподалік одного з сіл у Вільнянському районі. На цей час не надійшло інформації про руйнування або постраждалих внаслідок цього вибуху.

Усі ці воєнні злочини вже задокументовані правоохоронцями в рамках статті 438 Кримінального кодексу України, яка передбачає кримінальну відповідальність за порушення законів та звичаїв війни.

Коментарі