Бойовика з Донецької області, який “охороняв” запорізькі мости засудили до 15 років колонії

Бойовику проросійських сил з Донецької області призначили 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна за “охорону” запорізьких мостів для російської армії. Чоловік у складі окупаційних угруповань Росії воював проти України на південному фронті. Про це 3 вересня повідомили в прес-службі СБУ.

У Донецькій області затримали коригувальників російських обстрілів – СБУ

Зловмисника затрмали наприкінці червня. За даними слідства, мешканець Донецької області у 2015 році приєднався до бойовиків так званої народної міліції терористичної організації “ДНР”. Він був гранатометником і брав активну участь у бойових діях проти підрозділів АТО на сході України.

З початком повномасштабної агресії Росії він воював проти України у складі 129 стрілецького полку 70-ї армії російських сил. У складі ворожих військ зловмисник чергував на блокпостах загарбників у тимчасово окупованих селищах Заозерне та Новогригорівка Херсонської області. Потім його призначили “охороняти” захоплені мости Запорізької області, які ворог використовував для переправлення зброї та боєприпасів на передню лінію.

Залучав пенсіонерів до розвідки: СБУ оголосила підозру зраднику, який “будував” ворожу агентурну мережу на Харківщині

Суд визнав зловмисника винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та участі у діяльності незаконних збройних формувань.

Коментарі