Чиновники Міноборони попалися на крадіжці 5,4 млн грн у ЗСУ: крали на будівництві казарм (Фото)

Служба безпеки України викрила посадових осіб Міністерства оборони на крадіжці бюджетних коштів, які були виділені на будівництво казарм для військових. Ліквідовано масштабну схему привласнення державних фінансів.

Як повідомляє пресслужба СБУ, до розкрадань причетні колишній керівник Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ та старший офіцер відділу технічного нагляду за будівництвом вказаної установи.

СБУ затримала харків’янина, який постачав РФ запчастини для підводних човнів (Фото)

Діючи у змові, вони організували механізм, за допомогою якого змогли вкрасти в армії понад 5,4 млн грн. Гроші були викрадені під час будівництва казарм на території Миколаївського гарнізону, розпочатого у 2017 році.

Реалізуючи корупційну схему, керівник управління уклав кілька договорів з комерційною структурою на виконання ремонтно-будівельних робіт. Підрядник повинен був здійснити в казармах капітальний ремонт покрівлі, інженерних мереж електропостачання, водопроводу та каналізації в житлових будинках. Практично нічого з цього зроблено не було, фактично казарми виявилися непридатні для проживання військовослужбовців, а гроші були привласнені учасниками змови.

Яйця для армії по 17 гривень: ДБР затримало групу осіб, відповідальних за розкрадання грошей Міноборони (Фото, Відео)

Будівельно-технічна та економічна експертизи, які були проведені на вимогу СБУ, довели, що казарми гарнізону знаходяться в жахливому стані та ніяких слідів ремонту і близько немає. Далі були проведені обшуки в приміщеннях Головного управління майна та ресурсів Міноборони (правонаступник Головного квартирно-експлуатаційного управління), та за адресами проживання дев’ятьох фігурантів у Києві та Вінниці. В ході обшуків була вилучена документація з доказами злочинних дій.

Тривають слідчі дії. Одному з фігурантів вже повідомлено про підозру згідно з ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем).

Коментарі