ДБР викрило правоохоронців, які “кришували” мережу підпільних ігрових салонів у Києві та Одесі

Прокурори Офісу Генерального прокурора і Державного бюро розслідувань повідомили про підозру 34-м учасникам злочинного угруповання, які організували незаконну мережу азартних ігор в Україні. Заклади працювали у Києві, Київській області та Одесі протягом щонайменше 5 років.

Як повідомили в Офісі генпрокурора та ДБР, до складу організації входили правоохоронці, які здійснювали прикриття її злочинної діяльності, а також не реагували на заяви і повідомлення громадян про функціонування таких гральних закладів. Місячний обіг гральних закладів лише у Києві та Одесі становив у середньому 300 мільйонів гривень. Підпільні заклади працювали у різних районах міст із забезпеченням суворої конспірації. Клієнтів підсаджували на азартні ігри аби вони ставали постійними відвідувачами та заохочували приводити нових. Власники бізнесу систематично платили працівникам правоохоронних органів задля безперешкодної незаконної діяльності.

“Гімн рф був рінгтоном на будильник”: керівник СБУ розповів про затриманих “кротів” у лавах служби з Харкова

Було затримано 13 учасників злочинної організації, у тому числі правоохоронця і організатора, який намагався втекти за межі України. Зараз вирішується питання про обрання усім затриманим безальтернативного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше прокурорами Офісу Генерального прокурора спільно зі слідчими ДБР провели понад 150 обшуків у незаконних гральних закладах, офісних приміщеннях та за місцем проживання фігурантів. Було вилучено значну кількість комп’ютерної техніки, що використовувалась для надання доступу до азартних ігор із встановленим спеціальним програмним забезпеченням, а також задокументовано факт надання учасником злочинної організації та отримання правоохоронцем неправомірної вигоди.  Досудове розслідування триває.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі