Георгївські стрічки і підтримка Росії: у Києві провели обшуки у батька адвоката Шарія

Столичні правоохоронці викрили 67-річного чоловіка, який публічно підтримував дії РФ. Зокрема, чоловік неодноразово розміщував на власній сторінці у соціальній мережі антиукраїнські публікації, що виправдовують та визнають правомірною збройну агресію РФ проти України, а також дії російської армії на тимчасово окупованих територіях нашої держави.

У Київській області викрили фермера-колаборанта, який годував росіян під час окупації

Як повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури, під час обшуку вдома у підозрюваного вилучили агітаційні буклети із забороненою символікою, георгіївські стрічки, російські рублі тощо.

Чоловіка підозрюють за фактом публічного заперечення збройної агресії РФ проти України та публічних закликів до підтримки рішень і дій держави-агресора (ч. 1 ст. 111-1 КК України). Вирішується питання про оголошення підозрюваного в розшук.

За даними джерела “Української правди” у правоохоронних органах, прихильником “русского мира” виявився батько ексадвоката Валентина Рибіна, який свого часу захищав обвинувачених у справах Євромайдану, російських полонених, колаборантів та проросійських діячів, зокрема, блогера-пропагандиста Анатолія Шарія. У вересні Рибіна позбавили адвокатської ліцензії за рашизм. Його батько писав на Facebook, що з початком повномасштабної війни родина Рибіних виїхала в Іспанію.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі