Хакери зламали ряд урядових сайтів та розмістили на них погрози (Фото)

Вночі з 13 на 14 січня невідомі хакери атакували сайти Кабінету Міністрів, “Дії” та ряду міністерств.

З ладу вийшли офіційні сайти уряду, міністерства розвитку громад та територій, Міненерго, Міносвіти, Мінагрополітики, МЗС та Держказначейства. Також “відвалився” сайт програми “Дія”.

У Харкові затримали хакерів, які зламували телефони за 200 доларів (Відео)

Хакери залишили на ряді сайтів повідомлення загрозливого характеру. 

Пізніше атаку хакерів прокоментували в державних органах.

“У ніч з 13 на 14 січня була здійснена хакерська атака на ряд урядових сайтів, у тому числі МЗС, МОН та інші. На головній сторінці цих сайтів було розміщено повідомлення провокаційного характеру. Контент сайтів при цьому змінений не був, і витоку персональних даних не відбулося”, – повідомив пресцентр Держспецзв’язку.

Розслідування інциденту веде Держспецзв’язку, кіберполіція та держбезпека. Частину сайтів довелося заблокувати, щоб запобігти атакам на інші ресурси.

Станом на 11:45 не працюють сайти Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду, а також Єдиний реєстр судових рішень. Запущено сайт Мінспорту. У “Дії” запевнили, що ніяких даних українців хакери не вкрали, оскільки атакували не бази даних, а безпосередньо сайти.

Нагадаємо, раніше співробітники Служби безпеки України викрили членів міжнародної хакерської організації Phoenix, серед яких були й харків’яни.

Коментарі