Харків’янин допоміг російському диверсанту отримати український паспорт – прокуратура

Шевченківська окружна прокуратура Харкова затвердила та направила до суду обвинувальний акт щодо 41-річного харків’янина, який допомагав росіянину оформити документи за хабар. Про це 26 серпня повідомили в прокуратурі Харківської області.

Прикордонники завадили групі диверсантів переплисти Сіверський Донець

Слідчі встановили, що у лютому росіянин зустрівся з 41-річним харків’янином, щоб отримати паспорт громадянина України з пропискою у місті Донецьк для проведення підривної діяльності на шкоду суверенітету України.

Харків’янин, який у минулому працював податківцем у Донецьку, повідомив, що він зможе вплинути через свої “зв’язки” на осіб, уповноважених на прийняття рішень щодо виготовлення та видачі паспорту. Свої послуги чоловік оцінив у 4000 доларів. Згодом росіянин надав фотокартки 3000 доларів і повідомив, що решту суми передасть пізніше.

28 липня при передачі паспорта харків’янина викрито у місті Жовті Води Дніпропетровської області та у подальшому повідомлено про підозру.

В Україні судитимуть “мера”-колаборанта з Бердянська та його “заступника”

Провадження відкрили за фактом прийняття пропозиції та одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаного з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України). Обвинувальний акт направлено до Дзержинського районного суду Харкова. Чоловіку загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Коментарі