Харків’янка з Ізраїлю хоче судитися за дитину зі найстаршою матір’ю України

Мешканка Ізраїлю, яка народилася в українському Харкові, збирається судитися за дитину з найстаршою матір’ю України — Валентиною Погрібною. У 2011 році Погрібна змогла народити дитину завдяки штучному заплідненню.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на адвоката позивачки Сергія Вольфовського.

Назвала дитину на честь батька: у Закарпатській області 11-річна дівчинка народила від вітчима

“Позивач — з Харкова. Нині проживає в Ізраїлі. Яйцеклітини вона не продавала, а здала на зберігання. Дозволу на їх використання ніхто нікому не надавав. Тому і виникла суперечка”, — заявив адвокат.

Клієнтка юриста, Оксана Спектор, яка на цей час проживає в Ізраїлі, оскільки давно покинула рідну країну, підозрює, що саме її яйцеклітина була використана для запліднення Погрібної. Колишня Українка вимагатиме від суду провести ДНК-експертизу і залежно від її результату або відкличе свій позов, або вимагатиме через суд визнати її матір’ю дитину Погрібною. Поки не відомо, чи планує ексгромадянка України намагатися вивезти дитину за кордон.

Розглядатися по суті справа буде 12 січня 2022 року. Попереднє засідання пройшло 21 грудня 2021 року.

В Інституті демографії розповіли, хто з українців живе найбідніше

Валентина Погребна відома тим, що народила дитину у 2011 році, будучи у віці 66 років. Завагітніти та народити у неї вийшло завдяки штучному заплідненню. Гроші на запліднення Погребна зібрала сама, багато років торгуючи на вулиці бакалійними товарами. Дитину вона виховує сама, від допомоги соціальних служб жінка відразу ж відмовилася.

Нагадаємо, у Дніпрі 14-річної дівчинки роздуло губу після косметичної процедури в домашніх умовах. З’ясувалося, що дівчинка хотіла досягти ефекту пухких губ та самостійно вколола в нижню губу косметичне масло. Про це повідомляє ТСН.

Коментарі