Існує ризик розпилення радіоактивних речовин на Запорізькій АЕС — “Енергоатом”

Запорізька атомна електростанція в Енергодарі працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки. Протягом останньої доби російські військові вчергове обстрілювали майданчик ЗАЕС, пошкодження наразі з’ясовуються. Про це повідомили в державній компанії “Енергоатом”.

Росія готується підключити ЗАЕС до своєї мережі – розвідка

Вчора два енергоблоки ЗАЕС після зупинення знову під‘єднали до мережі, і вони виробляють електроенергію для потреб України. Зауважень до роботи обладнання та систем безпеки наразі немає. Водночас через присутність на станції російських військових, їхньої зброї, техніки та вибухівки є серйозні ризики для безпечної роботи ЗАЕС. Внаслідок періодичних обстрілів пошкоджень зазнала інфраструктура станції, існують ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин, високою є і пожежна небезпека. Український персонал станції продовжує працювати і докладати всіх зусиль для забезпечення ядерної та радіаційної безпеки, а також ліквідації наслідків пошкоджень.

Рашисти, готуючись до приїзду місії МАГАТЕ, посилили тиск на персонал ЗАЕС – задля нерозголошення ними свідчень про злочини окупантів на станції та використання її як військової бази.

Україна закликає світову спільноту невідкладно вжити заходів, щоб примусити росію звільнити ЗАЕС і передати електростанцію під контроль нашої держави заради безпеки всього світу.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі