Javelin, Stinger, вертольоти та військові радники: США готують допомогу для України

У зв’язку зі складною обстановкою навколо українського кордону, де зосередилися майже 100 тисяч російських військових, в США задумалися про надання позапланової військової допомоги для України. Про це повідомляє американський телеканал CNN.

Сигарети, запчастини, російські триколори: силовики затримали на кордоні дві машини з контрабандою

У новий пакет допомоги увійдуть вже знайомі українським військовим ПТРК Javelin, ефективні проти всіх типів російських танків. Також розглядається варіант поставки Україні ПЗРК Stinger, здатних ефективно нівелювати перевагу Росії у фронтових літаках та бойових вертольотах.

Крім цього, Україна може отримати озброєння, що призначалося для афганських збройних сил – афганська армія була розгромлена талібами до того, як отримала військові поставки з США. Зокрема, Україні можуть передати вертольоти Мі-17, які США закупили в Росії для афганської армії. Також США розглядає можливість відправки в Україну групи військових радників.

Росія заявила про обстріл британського корабля в Чорному морі: що відомо

Нагадаємо, раніше Харківський завод імені Малишева став одним з українських підприємств, які виконають масштабне замовлення для Ісламської Республіки Пакистан. Загальна вартість контракту склала $85,6 мільйона.

Коментарі