Кабмін посилив правила пасажирських перевезень

У громадському транспорті, який здійснює міжрегіональні перевезення, з 21 жовтня як від водіїв, так і від пасажирів будуть вимагати Covid-сертифікати. Нові правила затвердив уряд. Про це заявили в Міністерстві охорони здоров’я.

“Нові правила для перевезення пасажирів – вимушений крок для стримування поширення коронавірусної хвороби, щоб зберегти життя і здоров’я громадян. Тому наявність як у водіїв, так і у пасажирів документів, що підтверджують їх COVID-безпеку, є необхідною умовою для регулярних та нерегулярних перевезень у будь-якому виді транспорту”, – заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Йдеться про автобусні перевезення, авіаційний і залізничний транспорт міжобласного сполучення.

Понад 300 харків’ян оштрафували за відсутність масок у громадських місцях

Відповідні правила не будуть застосовуватися до міських і внутрішньообласних перевезень.

Перевезення між областями дозволять, якщо будуть такі документи:

-документ про повний курс вакцинації або документ про отримання однієї дози вакцини для регіонів “жовтого” рівня епідемічної небезпеки;

-міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від коронавірусу однієї дозою однодозової вакцини або двома дозами дводозової вакцини, які дозволені Всесвітньою організацією охорони здоров’я для використання в надзвичайних ситуаціях;

-негативний результат ПЛР-тесту або підтвердження одужання людини після коронавірусу (підтвердження в додатку “Дія”);

-негативний результат ПЛР-тестування на COVID-19 або експрес-тест на визначення антигену коронавірусу, який діє 72 години.

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів України прийняв зміни до постанови № 1236, які встановлюють нові карантинні обмеження для запобігання поширенню COVID-19.

I think all aspiring and professional writers out there will agree when I say that ‘We are never fully satisfied with our work. We always feel that we can do better and that our best piece is yet to be written’.
Показати всі пости

Коментарі