Каховська ГЕС: підтоплення на Херсонщині та Миколаївщині, загибель та зникнення людей

Внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС та спричиненої катастрофою повені, щонайменше 5 людей загинуло, а 13 осіб вважаються зниклими безвісти, повідомив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Клименко.

На Херсонщині значна кількість населених пунктів стали фактично підтопленими через повінь. Зокрема, 34 населених пункти (з 3625 будинків) знаходяться на контрольованій Україною території, тоді як 14 населених пунктів перебувають на тимчасово окупованих територіях.

Масштабна рятувальна операція на Херсонщині: продовжується евакуація населення (Фото)

В результаті евакуації було переміщено 2412 особи. Загинуло 4 людини, а 11 отримали травми під час обстрілу під час евакуаційних заходів. Також 13 осіб вважаються зниклими безвісти.

У Миколаївській області також спостерігається підтоплення 23 населених пунктів. В результаті евакуації було переселено 825 осіб, одна людина загинула.

Міністр Державної служби з надзвичайних ситуацій звернув увагу на наявність гарячої лінії, яка була створена в Херсонській області для звернень постраждалих та координації роботи волонтерів. Номер гарячої лінії: 0800101102.

Коментарі