Керівницю суду з Черкащини підозрюють у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України (Фото, Відео)

Згідно з повідомленням Державного бюро розслідувань, Офісу Генерального прокурора та Служби безпеки України, керівницю суду одного з районів Черкаської області підозрюють у виправдовуванні збройної агресії рф проти України.

За отриманими даними, після широкомасштабного збройного вторгнення росії, суддя в особистих розмовах з колегами та друзями систематично виправдовувала тимчасову окупацію частини української території.

У своїх висловлюваннях вона використовувала термін “освобожденные” для опису захоплених територій України та називала окупантів “нашими”, а також визнавала Автономну Республіку Крим частиною росії. Щобільше, посадовиця відвідувала тимчасово окупований Крим, зокрема, навіть святкувала на півострові зустріч Нового 2023 року.

Вона тлумачила збройну агресію рф проти України як вмотивований крок, обґрунтований стратегічним значенням Криму, та звинувачувала Збройні Сили України у невиправданій агресії проти мирних українців.

Двоє посадовців «Укрзалізниці» на Харківщині ледь не зірвали поставки військової техніки на фронт

При обговоренні ракетних ударів рф по українських населених пунктах, суддя пояснювала, що попадання російських ракет у цивільні будинки є економічним обґрунтуванням, оскільки російська сторона заощаджує кошти на дороговартісних ракетах, тому їхні удари спрямовуються на мирне населення. Вона навіть заявляла, що обстріли Маріуполя здійснювали українські військові, а не російські.

Також суддя твердила, що українські снайпери вбивали людей, а українська армія використовувала мирне населення як “живий щит”, не дозволяючи їм покинути міста, виганяючи їх з власних квартир та кидавши гранати в підвали, мотивуючи це тим, що люди розмовляли російською мовою.

Суддю підозрюють у виправданні збройної агресії рф проти України, яка розпочалася у 2014 році, а також визнанні законності окупації частини української території.

Її обвинувачують за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років з конфіскацією майна.

Коментарі