Кокаїн, зброя і “Тесла”: у Києві “накрили” міжнародне наркоугруповання з річним прибутком у 100 мільйонів гривень (Фото)

До складу організованої злочинної групи входили мешканці Києва та Київської області. Вони пропонували наркотичні засоби та психотропні речовини через Телеграм-канал, а збували – передаючи з рук у руки. Про це повідомили у відділі комунікації полції Києва.

“До складу угруповання входило дев’ять місцевих мешканців, віком від 27-ми до 52-ох років, а організував незаконний бізнес 35-річний киянин. Він забезпечував постачання наркотиків і психотропів з-за кордону до України та адміністрував власний Телеграм-канал, де пропонував клієнтам різні види заборонених речовин. За зберігання та фасування товару відповідав старший за віком чоловік, громадянин іноземної держави, а решта фігурантів забезпечували збут наркотиків і психотропів, доставляючи замовлення покупцям за вказівкою лідера угруповання. Загалом, за наявною у правоохоронців інформацією, такий бізнес приносив їм близько 100 мільйонів гривень прибутку на рік”, – розповів начальник управління боротьби із наркозлочинністю столичного главку Олександр Дибов.

У Харкові затримали двох чоловіків, які розповсюджували наркотики у поштових посилках

Під час масштабної спецоперації, участь у якій взяло понад 100 працівників поліції Києва, основних учасників наркоугруповання затримали. Під час серії одночасних обшуків у них вилучили розфасовані кокаїн, мефедрон, канабіс, майже дві тисячі електронних цигарок з екстрактом канабісу й близько півтори тисячі додаткових картриджів до них. За попередніми підрахунками, вартість вилучених речовин за цінами “чорного” ринку складає понад 20 мільйонів гривень

Крім того, вилучено три пістолети з набоями, два мисливські карабіни, обладнання для майнингу криптовалюти, гроші та сім автомобілів.

У поліції заявили, що міжнародний канал постачання наркотиків і психотропів перекрито, а діяльність Телеграм-каналу заблоковано.

Членам наркоугруповання оголосили підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Однак, після проведення усіх необхідних експертиз буде вирішуватись питання щодо перекваліфікації даного злочину на більш тяжкий.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі