Знайдені схованки з документами росіян допомогли ідентифікувати 46 артилеристів, які обстрілювали Харків

Під час проведення стабілізаційних заходів на звільнених територіях Харківщини правоохоронці знайшли сховані російські документи, за якими вдалося ідентифікувати російських артилеристів, що обстрілювали Харків з далекобійної артилерії. Зокрема, в одному з будинків, де був штаб російських військових, виявили схованку з таємною документацією 138-ї мотострілецької бригади ЗС РФ.

Застрелив, розчленував тіло та підпалив: ідентифікували росіянина, який убив фермера у Харківській області

Як повідомили у пресслужбі Держбюро розслідувань, документи вказують, що саме цей підрозділ на початку вторгнення був перекинутий з полігону Курської області для просування на Харків. Військовослужбовці цієї бригади, половина з яких строковики, у червні-серпні 2022 року розстрілювали Харків, зокрема житловий масив Північної Салтівка. Для обстрілів використовувалися системи залпового вогню «Град», 152-мм самохідні установки «Акація» та інша далекобійна артилерія.

Завдяки знайденим документам вдалося повністю ідентифікувати 46 військовослужбовців 138-ї мотострілецької бригади ЗС РФ, номери зброї, яка за ними була закріплена, рапорти та багато іншої, корисної для слідства інформації. Всі знайдені документи відповідно до чинного законодавства ДБР передає до СБУ для подальшого вивчення.

Правоохоронці наголошуть, що злочини проти основ національної безпеки не мають терміну давності.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі