Колишнє керівництво МВС часів Януковича судитимуть за незаконне постачання гранат з РФ

Державне бюро розслідувань завершило спеціальне досудове розслідування відносно колишнього міністра внутрішніх справ України, його заступника та начальника Департаменту матеріального забезпечення МВС України за незаконне постачання гранат з Росії під час Революції Гідності. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Суд продовжив арешт Медведчуку та заарештував його розкішний вагон-ресторан

Як повідомили у пресслужбі ДБР, у січні 2014 року експосадовці незаконно переправили літаком з території РФ ручні газові гранати «Дрейф-2», світло-шумові гранати «Заря-2», «Факел-С», «Пламя-М», а також ручні димові гранати російського виробництва. Вказані спецзасоби не пройшли експертизи щодо можливості та порядку їх застосування до людей. Водночас у січні-лютому 2014 року спецзасоби були протиправно застосовані міліцейськими підрозділами «Беркут» проти учасників акцій протесту в центрі Києва. У результаті їх використання 137 мітингувальників отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Також посадовці розтратили понад 1 млн грн бюджетних коштів під час розмитнення зазначених спецзасобів.

Експосадовці обвинувачуються у перевищенні влади за попередньою змовою групою осіб, розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах та незаконному перешкоджанні проведенню акцій протесту із застосуванням фізичного насильства. Обвинуваченим заочно обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та оголошено в розшук. За оперативною інформацією, вони переховуються на території рф.

Підписання «харківських угод»: суд дозволив заарештувати Януковича

Невикористані гранати були вилучені у ході проведення досудового розслідування. Після початку повномасштабної російської агресії вони були передані до Національної поліції України.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі