Методи мотивації в ПВК “Вагнер”: полонений білорус розповів, як воював проти України

15 лютого СБУ повідомила про підозру громадянину Білорусі, який воював проти України в лавах ПВК “Вагнер”. Найманець потрапив у полон під Бахмутом Донецької області восени 2022 року.

Відповідна інформація була оприлюднена на офіційній сторінці Служби безпеки України у Facebook.

При допиті Білорус розповів подробиці того, як він став бойовиком і як влаштована зсередини вся “внутрішня кухня” путінського кухаря Пригожина.

Виявилося, що єдиним приводом для підписання білорусом контракту був заробіток грошей.

Безпорадні смертники на мінних полях: в ISW прокоментували застосування “чмобиків” Росією

Після підписання контракту “боєць” потрапив у навчальний табір. Час навчання виявилося неймовірно коротким — всього лише 10 днів. Далі найманця відправили на східний фронт, Бахмутський напрямок. Швидше за все, білорус перебував у складі так званих “м’ясних хвиль”, за допомогою яких планували захопити місцевість під Бахмутом.

Белорус из ЧВК ''Вагнер'' рассказал следствию, как воевал против Украины - детали
Белорус из ЧВК ''Вагнер'' рассказал следствию, как воевал против Украины - детали

Проте воював “вагнерівець” недовго, оскільки швидко потрапив у полон біля села Курдюмівка, що знаходиться за 9 км на південь від районного центру Донецької області.

Полонений білорус також розповідав про деякі деталі його перебування у складі ПВК “Вагнер”. Зокрема, найманець розповів про методи “мотивації”, такі як тілесні тортури, позбавлення грошей і навіть вбивство за невиконання наказів.

Полоненому громадянину Білорусі повідомили про підозру за ч. 4 ст. 447 Кримінального кодексу. Якщо його визнають винним, то можуть бути посадити у в’язницю на термін до 10 років.

Коментарі