На Харківщині затримали колаборанта, який очолював комунальне підприємство під час окупації Куп’янська

Про це 19 вересня повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

Під час досудового розслідування з’ясувалося, що у липні цього року 58-річний чоловік погодився на пропозицію окупантів та обійняв псевдопосаду. Так, чоловік став в.о. керівника КП “Благоустрій міста” самопроголошеної “військово-цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області”.

У Мелітополі колаборанти масово виходять на зв’язок з українськими спецслужбами, щоб здати окупантів

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури Харкова 58-річному мешканцю Куп’янська повідомлено про підозру за фактом добровільного зайняття посади, пов’язаної з виконанням адміністративно-господарських функцій, в окупаційній адміністрації (ч. 5 ст. 111-1 КК України). За клопотанням прокурорів окружної прокуратури підозрюваного взято під варту.

Нагадаємо, раніше в Харківській області російські загарбники призначили двох заступників керівника своєї окупаційної “адміністрації”. Одна з них, Світлана Надьон, брала участь у зустрічі з головою терористичної “ДНР” Денисом Пушиліним. Ще одним “заступником” став російський пропагандист В’ячеслав Матвєєв, який до 2014 року працював генеральним продюсером Луганської обласної телерадіокомпанії. Також він був політтехнологом та брав участь у невдалій передвиборчій кампанії Віктора Януковича у 2014 році.

Коментарі