Нацполіція повідомила про блокування 18 каналів та груп, що мають відношення до організації масових бійок підлітків

Російські пропагандисти намагаються поширити протиправну субкультуру серед підлітків для проведення чергової інформаційно-психологічної операції та залучення підлітків до протиправної діяльності.

Оперативні служби спільно з кіберполіцією встановлюють джерела фінансування, адміністраторів інформаційних каналів та організаторів масових заходів, пов’язаних зі штучним поширенням деструктивної субкультури серед підлітків.

Організатори зборів молоді ставлять перед собою мету провокацію конфліктів і масових бійок між підлітками, але поліція завадила реалізації їх злочинних задумів. Всього за два дні в різних регіонах держави пройшло близько 30 зборів молоді. На більшості з них були присутні неповнолітні.

“Батьки явно були в шоці”: поліцейські прийшли з обшуками до можливих організаторів масової бійки в Харкові

За словами начальника Управління ювенальної превенції Національної поліції України Василя Богдана, в управління та відділи поліції запросили понад 700 осіб. Більшість з них — неповнолітні.

“Аби не дати ворогу успішно провести свою ІПСО і застерегти дітей від необдуманих вчинків, ми спілкуємося із адміністраціями та педагогічними колективами навчальних закладів, але головне: ми звертаємося до батьків і закликаємо їх бути друзями своїх дітей, проводити з ними більше часу, підтримувати їх, цікавитися, з ким вони спілкуються і як проводять дозвілля”, — зазначив Василь Богдан.

Ювенальні поліцейські проводять профілактичні заходи з підлітками та їх батьками, пояснюючи, що за подібні дії передбачена як адміністративна (для батьків неповнолітніх), так і кримінальна відповідальність, яка настає з 14 років.

Нагадаємо, 27 лютого близько 14:00 на площі Конституції біля ТРЦ “Нікольський” у Харкові зібралися кілька десятків підлітків, для підтримки запущеного РФ флешмобу та організації масових заворушень. Поліція оперативно затримала всіх юнаків та дівчат, попередивши бійку, і доставила учасників в підрозділи поліції для з’ясування всіх обставин. У деяких учасників були вилучені ножі, газові балончики та кастети. В результаті події ніхто не постраждав.

Коментарі