Нацполіція викрила чотири корупційні схеми ухилення від військової служби (Фото)

У Києві, Черкасах, Житомирі та Чернігові правоохоронці затримали організаторів схем, які пропонували чоловікам призовного віку за гроші уникнути мобілізації.

Серед фігурантів — проректор інституту, адвокат, лікар та посадовець квартирно-експлуатаційного відділу. Суми неправомірної вигоди за вирішення «питань» коливалися від 400 до 6000 доларів.

У Києві оперативники управління стратегічних розслідувань в Київській області та слідчі Подільського управління поліції затримали проректора вищого навчального закладу. Він отримав від студента магістратури 1200 доларів неправомірної вигоди за безперешкодне та успішне складання ним сесії, аби останнього не відрахували з вишу.

У Черкасах співробітники обласного управління стратегічних розслідувань спільно з СБУ та слідчі обласної поліції викрили адвоката та місцевого мешканця, які за суму 5500-6000 доларів обіцяли громадянину зробити його непридатним до служби. Дане питання мали вирішити завдяки своїм корупційним звʼязкам у військово-лікарських комісіях Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Обох затримали під час отримання 5500 доларів та 10 000 грн.

У Харківській області піймали торговців наркотиками (Фото)

У Житомирі співробітники УСР в Житомирській області та слідчими СУ ГУНП України в Житомирській області затримали лікаря — члена лікарсько-консультативної комісії. Отримав 13 000 грн за встановлення фіктивного діагнозу отримання «хворим» групи інвалідності терміном на два роки.

У Чернігові оперативники теруправління стратегічних розслідувань викрили одного з керівників квартирно-експлуатаційного відділу. Отримав 600 доларів від чоловіка за призначення його знайомого на посаду водія у військовій частині. Таке працевлаштування дозволило б йому нести службу подалі від фронту.

Викритим особам повідомлені підозри. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Заходи з викриття проводилися спільно з СБУ під процесуальним керівництвом Чернігівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону, Черкаської, Житомирської обласних прокуратур та Подільської окружної прокуратури міста Києва.

Коментарі