Намагався втекти, влаштувавшись у Червоний Хрест: СБУ спіймала пособника російських терористів

Служба безпеки України викрила пособника російських терористів, який планував втекти з України за допомогою Червоного Хреста. Він влаштувався працювати волонтером в цю організацію.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зазначається, що ще у 2022 році правоохоронні органи викрили колаборанта, який діяв на території Луганської області. Він керував “сектором “Управління пенсійного фонду ЛНР””, насаджував на тимчасово окупованих територіях Україну “рублеву зону”.

Під Києвом вирахували фаната “руского міра”, який намагався приховати свою позицію (Скріни з телефону)

Після звільнення територій, де колаборант діяв, йому вдалося втекти та переїхати до Києва, видаючи себе за переселенця з Луганщини. Чоловік планував втекти з України й заради цього він влаштувався на роботу волонтером в Товариство Червоного Хреста України — промовчавши про співпрацю з російськими терористами.

“Надалі він планував втекти від правосуддя за кордон під виглядом учасника міжнародного волонтерського руху. Втім, співробітники Служби безпеки завадили цьому — своєчасно викрили та затримали зловмисника”, – наголошується в повідомленні.

Колаборанту оголошено про підозру відповідно до ч. 5 ст. 111-1 ККУ (колабораційна діяльність). Йому загрожує до 10 років за ґратами.

Коментарі