Нардеп Ківа заявив, що не буде повертатися в Україну та воювати за неї

Народний депутат Верховної Ради від ОПЗЖ Ілля Ківа, який покинув Україну та перебуває в Іспанії, записав звідти відео із заявою з приводу ситуації в Україні. Ківа заявив, що повертатися в країну, як того зажадав Зеленський, не буде, і воювати за Україну теж не планує.

“Нам відомо 10 потенційних сценаріїв розвитку подій”, — начальник СБУ в Харківській області про безпеку в регіоні

Ківа заявив, що в Україні його “переслідують” за “іншу позицію” та незгоду з владою. Тому повертатися він не стане. Також він заявив, що в разі нападу Росії на Україну він не буде воювати, тому що “двічі контужений” і не хоче захищати владу Зеленського.

Загроза вторгнення Росії: СБУ звернулася до громадян України

Втім, в коментарях народ швидше зрадів тому, що Ківа не бажає повертатися. На нардепа пролився дощ негативу — від побажань “щасливої дороги” до роздумів на тему того, що пускати його назад в Україну не можна, потрібно позбавити депутата громадянства та відібрати в казну все його майно.

Тим часом президент Володимир Зеленський звернувся до українців у рамках телемарафону 16 лютого, коли в Україні відзначається нове свято — День єдності. Нове свято було призначено на цю дату, оскільки західні ЗМІ та політики називали саме цю дату у якості дня, коли Росія нападе на Україну. Пізніше виявилося, що жоден прогноз закордонних “нагнітачів” не підтвердився.

Коментарі