Загроза вторгнення Росії: СБУ звернулася до громадян України

У Службі безпеки України звернулися до громадян України з проханням зберігати спокій та не реагувати на панічні прогнози, нагнітання обстановки та заяви про швидку війну. Це все частина гібридної інформаційної атаки на Україну, повідомляє пресслужба СБУ.

У Донецькій області через стрілянину в кафе загинули дві людини

“Україна зіткнулася зі спробами системного нагнітання паніки, поширенням фейкової інформації та спотворенням реального стану речей. Все це в комплексі – не що інше, як чергова потужна хвиля гібридної війни. Служба безпеки в межах своєї компетенції постійно аналізує різні сценарії розвитку подій — є чіткий план дій на кожен з них” — сказано в повідомленні.

Путін протроллив Порошенка пропозицією політичного притулку в Росії, Порошенко відповів

В СБУ зазначили, що мотиви такого нагнітання відомі — посіяти паніку в суспільстві, підірвати віру в державу та армію, послабити країну. У спецслужбі нагадали, що в ці часи стабільність та спокій в Україні — справа кожного українця. Тому не варто панікувати, піддаватися на інформаційні провокації, потрібно мислити критично та перевіряти будь-яку інформацію незалежно від того, звідки вона виходить. Вірити варто офіційним джерелам, а не місцевим та закордонним розповсюджувачам фейків.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ повідомили, що українські бізнесмени та олігархи напередодні розмов про можливе вторгнення Росії масово залишають країну. Тільки за 13 лютого було зафіксовано понад 20 чартерів і приватних літаків, які вилетіли з Києва в інші країни.

Коментарі