Нове шахрайство з виплатами “від ЄС”: що відомо

Шахраї не залишають спроб заробити на тяжкому становищі українців. У соціальних мережах поширюються повідомлення про виділення кожному українцю грошової суми в якості благодійно-гуманітарної матеріальної допомоги від ЄС. Сума виплат вказується в розмірі 13280 грн. Шахраї, для переконливості використовують картинки з додатку “Дія”.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки в Telegram.

У повідомленні шахраїв наголошується, що ЄС нібито виділив кошти в розмірі 600 млн. для допомоги українцям з підготовкою до зими. Також є посилання на подачу заявки та інструкція, як отримати кошти.

Фахівці закликають українців не переходити за цими посиланнями, оскільки таких виплат насправді не існує.

В Україні викрито нову шахрайську схему: “продаж стабільного мобільного зв’язку”

Крім постів в різних соціальних мережах такі повідомлення були помічені в рекламних постах в Telegram, сенс яких в прочитанні продовження цікавого тексту на іншому каналі, куди потрібно подати заявку. Після “подачі заявки” користувачів переадресовує чатбот, який і поширює вищезгадане повідомлення шахрайського характеру.

“Як повідомили фахівці Voxcheck, ні про які виплати людям ЄС не повідомляв. А прийом заявок на отримання допомоги від міжнародних організацій здійснюється через програму “єПідтримка” або в певних банках”, — йдеться в повідомленні.

Коментарі