Нові податки на алкоголь, житло та городи – Рада прийняла “ресурсний” законопроект

Українцям доведеться платити більше податків – Рада 30 листопада схвалила в цілому так званий “ресурсний” законопроєкт №5600. За нього проголосували 255 нардепів, проте “Слуги народу” дали за нього тільки 212 голосів.

Законопроєкт кілька разів знімалися з розгляду, а кількість правок, які до нього подали, перевищила 11,5 тисячі. Однак “слуги” скористалися лазівкою в законодавстві, що дозволило їм скоротити кількість правок до 159, тільки 29 з яких в підсумку було враховано.

Активи на 2,5 мільярда: комітет ВР схвалив законопроєкт про приватизацію Харківського авіазаводу

Що зміниться з початком роботи нового закону:

– для всіх користувачів земельних ділянок введуть МПЗ – мінімальне податкове зобов’язання, яке їм доведеться платити. Не поширюється ця норма тільки на дачників і членів садівничих кооперативів.
– Продаж вирощених на власній ділянці овочів і фруктів буде обкладатися стандартним податком на дохід фізосіб (18%) у тому випадку, якщо дохід від проданої продукції буде перевищувати 12 мінімальних зарплат на місяць.
– Підвищується ставка екологічного податку – до 30 грн за тонну викидів.
– Якщо громадянин за рік продає більше одного об’єкта нерухомості, за продаж другого об’єкта йому доведеться сплатити 5% податку, третього і наступних за ним – вже 18%.
– Акциз на всі алкогольні напої підвищується на 5%.
– Збільшилася ставка податку на руду.

У Кабміні вирішили поміняти оплату праці чиновників: новий законопроект

Нагадаємо, раніше парламент України остаточно схвалив законопроєкт №5123-1 про заборону продавати лікарські препарати малолітнім. Документ підтримали 315 нардепів. Тепер за продаж і доставку лікарських препаратів особам, які не досягли 14 років, настає відповідальність у вигляді штрафу 400-800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6,8 тис. – 13,6 тис. грн.) першого разу і штраф у 23,8 тисячі гривень – вдруге і далі. Відповідальності у вигляді позбавлення волі законопроєкт не передбачає.

Коментарі