Перехоплення СБУ підтверджує, що «обстріл» Оленівської колонії вчинили самі окупанти

Служба безпеки України перехопила телефонні розмови, в яких окупанти підтверджують, що саме російські війська винні у цій трагедії. Таким чином, навіть бойовики т.зв. «днр» не вірять у брехню російської пропаганди про те, що «обстріл» виправної установи в Оленівці здійснила Україна.

СБУ ідентифікувала чотирьох військових рф, які чинили звірства на тимчасово окупованій Київщині

СБУ опублікувала перехоплення розмови, я в якій йдеться про підрив окупантами колонії в Оленівці

Судячи із розмов бойовиків, росіяни могли влаштувати трагедію за допомогою вибухівки, яку вони розмістили у приміщенні колонії. Зокрема, жоден із очевидців не чув, як до виправної установи підлітає якась ракета. Не було характерного свисту, а вибухи відбувалися самі по собі. Про це розповіли в прес-центрі Служби безпеки України.

“Перехоплені розмови підтверджують, що рашисти розмістили свої установки “Град” неподалік виправної установи і почали стріляти з них по території, підконтрольній Україні. Втім жодних обстрілів у відповідь не спостерігалось – це підтверджують самі бойовики “ДНР”, – йдеться у повідомленні.

Військові РФ завдали артилерійського удару по будівлі, в якій утримувалися українські полонені

Більше того, судячи з наявних у мережі відео, в окремих приміщеннях колонії повністю вціліли вікна. Це свідчить про те, що епіцентр вибуху знаходився всередині знищеної будівлі, а її стіни “погасили” вибухові хвилі і “вберегли” сусідні приміщення.

“Також попередній аналіз відео свідчить, що такі сліди від вибуху на стінах найбільш імовірно могли залишилися саме через “внутрішнє джерело” вибуху”, – кажуть в СБУ.

Загалом є безліч доказів того, що Збройні сили України не завдавали ракетних і артилерійських ударів по району населеного пункту Оленівка. Відтак усі заяви російської пропаганди про нібито обстріли з боку ЗСУ є відвертою брехнею та провокацією.

Нагадаємо, за даними Офіса генпрокурора, 29 липня росіяни завдали удару по території виправної колонії №120 у тимчасово захопленому селищі Оленівка Волноваського району Донецької області. Внаслідок теракту загинуло близько 40 осіб та 130 – отримали поранення. Втім, росіяни вже традиційно поспішили звинуватити у людських жертвах українських захисників.

Коментарі