Під Києвом СБУ накрила “збройових майстрів” та цілий цех з вибухівкою для терактів

Служба безпеки України в результаті спецоперації викрила зловмисників, які під Києвом розгорнули виробництво вибухівки. На “умільців” працював цілий цех, в якому виготовлялися вибухові речовини.

Як сказано в повідомленні пресслужби СБУ, там же при обшуку виявили десять одиниць вогнепальної зброї без документів та близько двох тисяч патронів. Організатор підпільного цеху в минулому вже був засуджений за незаконне розповсюдження зброї та вибухівки. Тепер, мабуть, він вирішив взятися за старе, проте не очікував, що його швидко накриють оперативники СБУ.

Шукали п’ять років: СБУ знайшла тіло водія BlaBlaCar, вбитого у 2016 році

Підпільний цех затриманий обладнав у підвалі власного будинку в населеному пункті під Києвом. Реалізовувати продукцію він планував через власні зв’язки в кримінальних колах. Відзначається також, що вибухівка могла використовуватися для терактів – в СБУ перевіряють цей момент.

Нагадаємо, на Черкащині ледь не стався черговий масовий розстріл у навчальному закладі. Однак Службі безпеки України вдалося вчасно запобігти терористичному акту, який міг коштувати життів багатьом учням одного з черкаських коледжів.

Коментарі