Підписання «Харківських угод»: завершено розслідування стосовно Януковича і Азарова

Правоохоронці завершили досудове розслідування щодо колишніх президента України та очільника уряду, які підозрюються у державній зраді. Наразі матеріали досудового розслідування відкриті стороні захисту для ознайомлення.

Як повідомили в Офісі генпрокурора, 21 квітня 2010 року у місті Харкові експрезидент України, в порушення вимог Конституції та Закону України «Про міжнародні договори України» підписав від імені України угоду, якою продовжив на 25 років строк перебування Чорноморського флоту РФ на території України. У свою чергу, ексголова уряду, діючи спільно та за попередньою змовою з колишнім президентом, у порушення згаданих нормативних актів, того ж дня підписав розпорядження про схвалення Кабміном так званих «Харківських угод» на користь РФ.

304 мільйони гривень сина Януковича передали ЗСУ

Як повідомили у Держаному бюро розслідувань, згідно з базовими угодами 1997 року росіяни мали зменшувати свій контингент на півострові. Натомість «Харківські угоди» дозволили агресорам мати достатньо ресурсів для окупації півострова у 2014 році та для повномасштабного вторгнення до України у лютому 2022 року.

Так, наприкінці 2013 – початку 2014 років в Севастополі перебувало щонайменше: 2 тис. 917 осіб морської піхоти, 152 бойових броньованих машин, 30 артилерійських систем калібру 100 міліметрів і вище. РФ таємно модернізувало свою техніку, на що українське керівництво не звертало уваги.

З відома тодішнього президента України розміщено понад встановлені базовими угодами кількісні рівні – 37 тисяч – особового складу збройних сил рф, які становили загрозу державній безпеці України.

Четвертий Президент свідомо розподілив ролі для підготовки необхідних документів та для створення видимості законності відповідних процедур. Він залучив до виконання «завдання» майже всіх високопосадовців уряду та підконтрольних нардепів.

Нагадаємо, що за вчинення за описаних обставин державної зради також повідомлено про підозру та оголошено в розшук колишніх міністрів оборони, юстиції та закордонних справ України. На даний час триває екстрадиційна процедура відносно колишніх міністрів юстиції та закордонних справ, один з них за наявними даними переховується на Кіпрі, а місцезнаходження іншого перевіряється. 

Колишній міністр оборони України Михайло Єжель, підозрюваний у вчиненні державної зради, переховується на території Білорусі, що на даний час унеможливлює його екстрадицію. Більше того, військове міністерство Білорусі вживає заходів до оформлення йому військової пенсії.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі