Потреба української армії в артилерії: Генштаб ЗСУ оголосив про необхідність 2000 стволів

Тимчасовий виконувач обов’язків начальника Головного управління бойових ударних систем Генерального штабу Збройних сил України полковник Сергій Баранов оголосив про потребу ЗСУ у 2000 стволів артилерії.

Про це він заявив на брифінгу у Military Media Center.

За його словами, українські спеціалісти можуть модернізувати стару радянську зброю, що значно зменшить витрати на закупівлю нової техніки.

“Війна – це дуже дороге задоволення. Нове озброєння коштує дуже великих грошей. А в нас є можливість модернізувати старі гармати до таких технічних характеристик, щоб вони фактично були на одному рівні зі зразками наших країн-партнерів”, — зазначив Баранов.

Відремонтував та продавав знайдену зброю: у Харківській області судитимуть 23-річного чоловіка (Фото)

Полковник Баранов наголосив, що процес модернізації артилерії відбувається постійно, а також є спеціальні дослідницько-конструкторські проєкти. Ці кроки підтримують потребу ЗСУ у високоякісному та ефективному озброєнні для захисту нашої країни.

“Я сподіваюся, що найближчим часом ми обов’язково вже будемо мати наші вдосконалені системи, тому що у нас десь потреба близько 2000 стволів. Вони з часом виходять з ладу, тому потребують оновлення”, — сказав Сергій Баранов.

Коментарі