Путін протроллив Порошенка пропозицією політичного притулку в Росії, Порошенко відповів

Президент Росії Володимир Путін в ході зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном протроллив експрезидента України Петра Порошенка, запропонувавши йому політичний притулок у РФ.

На брифінгу в Кремлі Путін заявив, що ще в каденцію Порошенко пропонував тому політичний притулок, якщо Порошенка “переслідуватимуть” після закінчення його президентського терміну.

“За єдність на словах”: Порошенко обмовився в парламенті

“Свого часу, коли пан Порошенко був ще президентом України, я йому говорив, що якщо у нього виникнуть якісь складнощі в майбутньому, Росія готова надати йому політичний притулок. Сьогодні хочу підтвердити свої пропозиції, попри наші серйозні розбіжності з цього питання, з питання врегулювання на Донбасі” — сказав він.

Суд відпустив Петра Порошенка під особисте зобов’язання

Порошенко вже прокоментував у своєму Facebook Пасаж Путіна. Колишній президент заявив, що той факт, що в Україні переслідують проєвропейську опозицію, своїм висловлюванням підтвердив навіть Путін. Порошенко також зажадав від президента Володимира Зеленського замість “політичного переслідування противників” докладати зусилля до оборони України.

“А Володимиру Володимировичу — нарешті усвідомити, що ми розберемося самі, тут, в Україні. І одвічна російська практика “займатися” українською політикою та політиками вже давно припинилася. Це сталося тоді, коли я був обраний президентом України” — додав він наприкінці.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Ірина Венедиктова заявляла, що Адміністрація президента за часів правління Петра Порошенка “могла відігравати ключову роль” в організації поставок вугілля з ОРДЛО. У рамках цього провадження слідчі ДБР повідомили про підозру ексміністру енергетики Володимиру Демчишину та народному депутату Віктору Медведчуку. 17 грудня Петру Порошенку не змогли вручити підозру, він спішно зібрав валізи та полетів до Туреччини.

17 січня Порошенко повернувся в Україну та відправився до суду. Прокуратура зажадала для нього арешт з альтернативою застави в мільярд гривень.

Коментарі