Радник міністра МВД розповів, навіщо Росія планує псевдореферендуми на окупованих територіях

Окупанти висловили намір провести референдум про приєднання Херсонської області до складу росії вже наступного тижня. На тлі успішного контрнаступу ЗСУ поспіхом готуються до референдумів і у так званих “ЛДНР”.

Впроваджує російські стандарти освіти: “директору школи” у Херсонській області повідомили про підозру (Фото)

Псевдореферендуми допоможуть росіянам провести часткову мобілізацію та накопичити резерви за зиму. Таку думку висловив радник міністра внутрішніх справ України і виконавчий директор Інституту майбутнього Вадим Денисенко у своєму дописі на Facebook.

“Партія війни, де-факто перемогла в РФ. Вони переграли Путіна, який довго не хотів ухвалювати рішення. По суті, він вперше перестав бути альфа-самцем. До чого це призведе сказати важко.
В РФ чітко зрозуміли, що Європа не піде на енергетичний шантаж і жодного економічного козиря для примушування до переговорів в Росії немає”, – зазначив Денисенко.

За його словами, якщо до середини наступного тижня будуть проведені референдуми на окупованих територіях, то РФ і надалі лякатиме всіх ядерною війною, якщо будуть продовжуватися бойові дії на окупованих територіях.

“Ніякої ядерної бомби вони, звичайно, не застосують, але будуть вимагати переговорів”, – впевнений радник міністра МВС.

Українські захисники на Херсонщині збили російський штурмовик Су-25

На його думку, в Росії проведуть часткову мобілізацію та наберуть на першому етапі близько 50 тисяч вояк, проте зимового одягу, щоб одягти таку армію немає.

“Задача мобілізації: будь-якою ціною стримати фронт протягом зими і накопичувати резерви (додаткові 100-150 тисяч резервістів). Хоча це все гладко на папері. Життя внесе свої корективи”, – прогнозує експерт та зазначає, що візит голови російської ФСБ Ніколая Патрушева в Китай міг бути присвячений саме анексії територій.

“Поки ми не розуміємо чи даватимуть китайці зброю. Сподіваюся, що на першому етапі – ні.
Чи повірить США та ЄС в шантаж Росії поки сказати складно. Це одне з найважливіших питань для нас. В Росії зараз почнеться етап ще більшого закручування гайок. Поки слабо віриться в бунти. Наразі, єдиним пасіонарним прошарком, готовим до боротьби з владою є ультранаціоналісти. Ліберали налякані. Ті, хто сумнівається, навряд чи почнуть якісь виступи”, впевнений Вадим Денисенко.

Коментарі