Російська армія зосереджується на Куп’янському напрямку, веде “м’ясні” штурми у Луганській області, — Ілля Євлаш (Відео)

Війська росії активно концентруються на Куп’янському напрямку, де налічується 53 тисячі окупантів, а також на Лиманському напрямку з 67 тисячами військових. Противник залишається відданим своєму основному завданню – захопленню всієї території Луганської та Донецької областей, і він активно намагається досягти цієї мети.

Про це сьогодні ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив керівник пресслужби Східного угруповання Збройних сил України, Ілля Євлаш.

За словами Євлаша, російські війська намагаються усілякою шляхом сконцентрованого наступу на Куп’янському напрямку досягти перемоги над українськими захисниками. Він зазначив, що противник посилює військову активність та використовує авіацію в цьому регіоні, особливо за поганої погоди. На звичайному фоні російські авіаційні удари налічують приблизно 20 на добу, але цей показник може зростати до 20 ударів за день.

Керівник пресслужби Східного угруповання ЗСУ підкреслив, що російські окупанти намагаються максимально зосередити свої сили на Куп’янському напрямку, але зазначив, що ці спроби безуспішні через дії українських захисників.

Мінус 9 гелікоптерів та десятки загиблих: ССО підтвердили атаку на аеродроми окупантів в Бердянську та Луганську

Через тривалу підготовку противника та його штурмові групи, Євлаш зауважив, що рішення розпочати операцію було прийнято раніше, ніж планувалося через негативні впливи погодних умов. Він також зазначив, що українські сили заздалегідь знали про підготовку противника, відслідковували його дії та готувалися до відповіді.

Зараз у Луганській області тривають активні бої, і противник спрямовує свої дії в районі Стельмахівки та Надії. Військовий представник зазначив, що противник намагається провести наступи та штурми,

Коментарі