СБУ оголосила підозри двом “міністрам днр”, які “передали” українські шахти та лікарні рф

Служба безпеки зібрала неспростовну доказову базу на двох керівників окупаційних органів у тимчасово захоплених районах Донецької та Запорізької областей.

Одним зі зловмисників є громадянином росії – колишній міністр енергетики та житлово-комунального господарства Нижегородської області.

У липні минулого року за вказівкою москви він був призначений главою “міністерства вугілля та енергетики” терористичної організації “днр”.

На цій “посаді” фігурант виконував завдання з переналаштування паливно-енергетичного комплексу регіону під потреби країни-агресора, а також розробив програму ліквідації майже 90 відсотків шахт Донеччини. В цей час зловмисник готує до незаконної “приватизації” та передачі підсанкційним російським олігархам три шахтоуправління на захопленій частині регіону.

Стали відомі імена російських військових, які обстріляли телевежу в Харкові

Саме за його дорученням нелегально налагодили регулярне вивезення промислових обсягів українського вугілля у рф.

На підставі зібраної доказової бази слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Ще одним зловмисником є колишній “міністр охорони здоров’я днр”, який зараз входить до керівного складу окупаційної адміністрації Мелітополя.

За даними слідства, колишній заступник начальника одного з управлінь Донецької облдержадміністрації приєднався до терористів на сході України у 2014 році.

Після повномасштабного вторгнення його “перевели” в окупаційні органи захопленої частини Запорізької області, де його призначили керівником підконтрольного рф “департаменту охорони здоров’я Запорізької області”. Тепер за дорученням кремля він виконує завдання з переформатування медичної галузі регіону під потреби російських окупантів.

Зокрема, саме за його вказівкою місцеві лікарні були переобладнані у військові госпіталі для прийому поранених загарбників.

Куп’янського власника АЗС судитимуть за безкоштовне надання палива окупантам

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора).

Наразі обидва зловмисники переховуються на тимчасово окупованій території півдня та Сходу України. Попри це СБУ знає про місця їх перебування та здійснює підготовчі заходи для притягнення фігурантів до відповідальності.

Розслідування проводили співробітники СБУ Запорізької, Донецької та Луганської областей за процесуального керівництва органів прокуратури.

Коментарі