СБУ запобігла теракту в Києві та затримала агента іноземної спецслужби (Відео)

У Києві Служба безпеки України запобігла вчиненню терористичного акту та затримала агента, завербованого іноземними спецслужбами, жителя Києва. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зеленський підписав закон про збільшення української армії

Правоохоронці затримали зловмисника при спробі підпалу автомобіля біля будівлі однієї з громадських організацій. Під час слідчих заходів також було встановлено, що він займався залякуванням співробітників ЗМІ та іноземних громадян. Для цього наносив написи з погрозами та провокаціями біля їхніх будинків на території Києва та здійснював повідомлення про псевдомінування.

Ексміністр МВС з Харкова пригрозив “повстанням поліцейських”

“Українська спецслужба також розкрила, що зловмисник причетний до організації несанкціонованих “мітингів” поблизу зарубіжних дипломатичних представництв. Учасники цих заходів використовували деструктивну агітацію. За попередніми даними, дії ворожого агента були спрямовані на розхитування внутрішньополітичної обстановки в Україні та дискредитацію нашої держави перед країнами ЄС і громадянами Республіки Білорусь. Крім того, зловмисник збирав дані про українських військовослужбовців з прикордонних районів” — сказано в повідомленні СБУ.

Путін протроллив Порошенка пропозицією політичного притулку в Росії, Порошенко відповів

З кураторами зі спецслужб Білорусі зловмисник спілкувався за допомогою російських поштових сервісів. Гроші за це він отримував на свою банківську картку.

Нагадаємо, що співробітники Державного бюро розслідувань розглядають три версії трагедії на Південному машинобудівному заводі, де 20-річний Артемій Рябчук розстріляв п’ятьох людей і ще п’ятьох поранив. Трагедія могла статися через нестатутні стосунки або психічне захворювання нацгвардійця. За третьою версією, Артемій Рябчук міг скоїти злочин за дорученням іноземних спецслужб, недержавних організацій або приватних осіб, щоб дискредитувати правоохоронну систему країни та дестабілізувати ситуацію.

Коментарі